Pony’s

Donna is een merrie en is geboren in 1997 is samen met Jolly op de Waterberg gekomen. Donna is een hele lieve merrie en zeer geschikt voor de jongere en beginnende ruitertjes. Ze kan supergoed springen en ook voor een dressuurproefje draait ze haar hoef niet om. Ze doet dan ook mee met de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden van de manege. Een buitenrit vindt Donna soms iets te leuk waardoor dat alleen met een gevorderde ruiter kan.

 

Jolly is een merrie en is geboren in 2000 en is samen met Donna op de Waterberg gekomen. Jolly is een echte allround pony maar wel voor de meer gevorderde ruitertjes omdat ze wat snel is.

Obartho is een ruin en is geboren in 2011. Hij is de jongste pony op de Waterberg die in de manegelessen loopt. Obarhto is een echte allround pony maar die springen stiekem het leukst vindt.

 

Doortje is een merrie en is geboren in 1990. Doortje heeft altijd alles gedaan op de Waterberg. Springen ook maar dat doen we nu niet meer met Doortje omdat ze al een dame op leeftijd is. Ze is super braaf en loopt nu met de kleinste kinderen haar rondje.

 

Coco is een merrie en is geboren in 1999. Coco is een hele veelzijdige pony, voor ze op de Waterberg kwam heeft Coco Z-dressuur gelopen en zij heeft ook voor de koets gelopen. In de lessen kunnen wij haar altijd inzetten of we nu gaan springen of een buitenrit maken. Deze Welsh Cob is geschikt voor de beginnende en de gevorderde ruiter.

 

Unfie is een ruin en is geboren in 1995. Hij heeft vroeger veel gesprongen en ook officiële dressuurwedstrijden gelopen. Op de Waterberg heeft hij ook veel in de springlessen meegelopen. Unfie is een hele lieve pony voor jong en oud waar je heel veel van kan leren. Hij loopt nu voornamelijk met de wat kleinere kinderen in de les.

 

Floyd is een ruin en is geboren in 1996. Deze lieve voskleurige pony woont het langst van alle pony’s op de Waterberg. Floyd is een echte allround pony met karakter. Hij loopt braaf zijn rondjes maar kan weleens een beetje ondeugend zijn. Hij doet ook vaak mee met de onderlinge spring- en dressuurwedstrijden op de Waterberg.

 

Lucky Lady is een merrie en is geboren in 1998. Lucky Lady staat pas sinds begin 2016 op de Waterberg. Ze vindt een buitenrit heel erg leuk en in de les kan je heel veel van haar leren. Omdat Lucky Lady zelf niet zo groot is, is ze meer geschikt voor de wat kleinere ruitertjes.

 

Balou is een merrie en is geboren in 1996. Dit lieve schimmeltje is een allround pony en loopt met zowel beginnende als gevorderde ruitertjes in de les. Ze loopt op vrijdagavond in de springles mee.

 

Lunio is een leuke voorwaartse ruin en is geboren in 2005. Het is een allround pony met een leuk karakter. Hij kan super netjes dressuur lopen en vind springen en crossen ook erg leuk.

 

Claas en Coos zijn ruintjes en geboren in 2009. Deze 2 Shetlanders lopen mee in de knuffelles met de beginnende ruiterjes, of gaan gezellig mee een boswandeling maken.Beide hebben ook een klein beetje geleerd om voor de koets te lopen. Ze lopen in een weitje bij de stapmolen overdag. Ze zijn geliefd bij groot en klein.

 

Bella en Nick, een merrie en een ruin en geboren in 2012. Bella is een Falabella (minipaardje) en Nick is een mini Shetlander. Deze beide mini’s zijn te klein om op te rijden maar zijn de mascottes van Waterberg. Ze lopen bij mooi weer in hun eigen witje bij de stapmolen.

 

Paarden

Djames is een ruin en is geboren in 2008. Djames is het jongste paard wat bij de Waterberg in de lessen meeloopt. Hij is erg veelzijdig en meer geschikt voor de gevorderde ruiter.

 

Ralou is een merrie en is geboren in 1997. Ralou heeft met haar vorige eigenaar altijd in de springsport gelopen. Ze is een hele brave en betrouwbare merrie ze vindt springen en een buitenrit nog steeds het leukste.

 

Smart is een merrie en is geboren in 1999. Smart is een merrie met een pittig karakter die veel looplust heeft. Springen vindt ze erg leuk en dressuurmatig is ze braaf. Het is een van de favorieten onder de gevorderde ruiters.

 

Sien is een merrie en is geboren in 2001. Sien is een paard voor de gevorderde ruiter. Ze heeft veel “pit” en kan erg goed springen.

 

Zara is een merrie en is geboren in 2004. Zara heeft voordat ze op de Waterberg kwam M-dressuur gelopen. Ze is dan ook dressuurmatig fijn te rijden, en word dan ook nu weer door een lease ruiter uitgebracht op KNHS wedstrijden. Springen en crossen vindt ze ook erg leuk om te doen maar ze wordt dan soms iets te vrolijk.

 

Thyona is een merrie en is geboren in 1999. Thyona is een erg veelzijdig paard en heel braaf paard. Ze is geschikt voor jong en oud en groot en klein. Springen en crossen vindt ze geweldig om te doen.

 

Simon is een ruin en is geboren in 1999. Simon is een heel erg leuk paard en dat vindt hij zelf ook. Hij houdt van knuffelen en kan zowel leuk meedoen met de dressuur maar ook met springen.

 

Leroy is een merrie en is geboren in 1993. Leroy is een echt beginnerspaard erg braaf ook met kleinere kinderen. Ze zal nooit een stap verkeerd doen.

 

Tigali is een ruin en is  geboren in 2000. Tigali heeft voordat hij op de Waterberg kwam Z-gesprongen. Dressuurmatig kan je ook leuk met hem rijden. Hij is een geliefd paard.

 

Ollie is een ruin en is geboren in 2006. Ollie is een leuk en veelzijdigpaard en kan goed springen en dressuren. Ook voor de jongere ruiters is Ollie een leuk en braaf paard.

 

Duo Penotti is een merrie en is geboren in 2003. Duo Penotti is een Tinker en heeft voor ze op de Waterberg kwam voor de koets in het vier-span gelopen. Ze is een brave Tinker met looplust.

 

Fynn is een 6 jarige merrie van Alexandro P. Doordat ze nog erg jong en groen is word ze geleast door twee ruiters en krijgen goede hulp van de instructrices. Ze brengen haar ook uit op KNHS wedstrijden. Heel gaaf paard om verder mee te komen in de sport.