Indoor Menspektakel 22 oktober 2016!

Al enkele jaren organiseren wij op de Waterberg een indoor Menspektakel in 2016 organiseren wij dit fantastische evenement voor de 5e keer!

De wedstrijd is opengesteld voor de zowel hobbymenner als de echte wedstrijdmenner  in alle rubrieken. Met aan het einde een zinderende finale. En er wordt ter nagedachtenis aan Hette Gaastra extra gestreden om de “Hette Gaastra Super Prijs”.

Er worden 2 manches verreden en van elke manche gaan er menners door naar de finale waar er op het scherpst van de snede gereden wordt. Het is een fantastisch evenement om aan mee te doen ,maar ook zeker om te komen kijken voor jong en oud!

Voor degene die geen idee heeft wat dit menspektakel inhoudt volgt hier een korte uitleg.Het menspektakel is een combinatie van 2 onderdelen van een samengestelde menwedstrijd.

De samengestelde menwedstrijd bestaat normaal gesproken uit een dressuurproef, vaardigheidsproef (kegeltjes rijden), wegtraject en marathon(hindernissen). De wedstrijd bestaat uit een gedeelte vaardigheid en 2 hindernissen en dit parcours staat opgesteld in de grote rijhal. Het vaardigheids gedeelte bestaat uit een aantal kegels(pionnen) met een balletje erop welke moet blijven liggen als de menner er met zijn span er tussendoor rijdt. De 2 hindernissen hebben een aantal doorgangen welke in een bepaalde volgorde gereden moeten worden ook bovenop de hindernissen liggen balletjes welke moeten blijven liggen. In het parcours staat ook een “brug”opgesteld waar de menners over heen moeten. De menners die de snelste tijd over 2 manches hebben gaan door naar de finale.